Skip to content

Litteken en Striae

Wat is een litteken?

Op plaatsen waar de huid beschadigd is, gaat het lichaam aan de slag om de huid te herstellen.

Als alleen de oppervlakkige huid (epidermis) beschadigd is, bijvoorbeeld bij een schaafwond, dan herstelt de huid zich meestal probleemloos en onzichtbaar. Maar als het gaat om een diepere wond, waarbij ook de onderliggende en diepere huid (dermis) schade heeft opgelopen, ontstaat er bij dat herstelproces vaak littekenhuid.

Wat zijn striae?

Striae (groeistrepen) zijn striemen op de huid die ontstaan bij snel groeien of snelle gewichtstoename. Bij striae wordt het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken. Zo ontstaan strepen met roodbruine verkleuringen, die kunnen voorkomen op de buik, billen, borsten benen en dijen. Striae komen veel voor en is een onschuldige aandoening.

De Dermapen maakt gebruik van miniscule naaldjes die vibrerend kleine verticale kanaaltjes maken in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar “verwonden” de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut en komen er in het bindweefsel groeifactoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine in de huid.

PRX-T33
 De peeling zetten we in bij:

  • Littekens van waterpokken of krentenbaard
  • Striae

De drie belangrijkste componenten, waterstofperoxide, trichloorazijn (TCA) en kojinezuur werken op cellulair niveau op elkaar in en geven de huid een ongekende bio-revitalisatie.

Behandeling :

De behandeling bestaat uit drie delen:

  • de opperhuid wrijven op de plaats waar een litteken is of striae
  • microneedling op plaatsen van litteken of striae
  • chemische peeling aanbrengen op de plaatsen van littekens of striae

U kunt ook twee delen doen in plaaats van drie- dit is een individuele kwestie.